Вс, 28.04.2024, 16:45
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » Статті » Знахідки О.Будзея » Культура

Крила для віршів
Кам’янчанка Неля Лещинська, яка очолює в місті творчий клуб «Ліра», порадувала шанувальників поезії та музики черговою збіркою пісень із доданим до неї компакт-диском. Неля Миколаївна вміє давати крила як власним віршам, так і поетичним творам інших авторів. Тож недарма нова збірка має назву «Летять пісні від краю і до краю». Її презентація відбулася 12 листопада 2015 року в читальному залі Кам’янець-Подільської центральної міської бібліотеки.
 
 
Збірка (видавець — приватний підприємець Дмитро Зволейко) відкривається вступними словами начальника міського управління культури та туризму Петра Гаврилюка та самої авторки, продовжується чотирма сторінками кольорової портретної галереї поетів, аранжувальників і виконавців. Головну частину книжки розпочинає вірш Нелі Лещинської «Україна». Далі на сорока трьох розворотах подано сорок три пісні з нотами на вірші авторки та її доньки Наталі (прискіпливого критика мами), членів клубу «Ліра» — Людмили Кур’ян, Світлани Кремінської, Людмили Дрезналь, Людмили Новіцької, Ірини Попіль і Валентини Чешневської, а також двох журналістів «Подолянина» — Віталія Горбуленка й Олега Будзея.

 

Неля Миколаївна Лещинська
 
На диску представлено 22 пісні, які виконують Ніна та Микола Винниченки, Тетяна та Настя Столаби, Вікторія Верстюк, Вадим Козловський, Олеся Королюк, Степан Пухальський, Марія Жуківська, Василь Марцинів, Петро Ситник, Сергій Антонюк, Юрій Савчук і гурт «Князі України» (соліст Артем Белеуш). Аранжування пісень забезпечили Степан Пшинечнюк, Олег Григоренко та Петро Ситник.
 
Уже цей перелік людей, причетних до видання збірки, засвідчує, яку велику творчу й організаторську роботу провернула Неля Миколаївна незадовго до свого 75-річчя (вона народилася 1 січня 1941 року). Знавці відзначають, що порівняно з попередньою збіркою «Пісенний світ мого життя», яка побачила світ три роки тому, зросла композиторська майстерність авторки. «Любов до пісні є тим джерелом, яке дає натхнення до творчості, впевненість у своїх силах, особливо, коли поруч колектив однодумців», — зазначила Неля Лещинська.
 
На жаль, наклад збірки невеликий — усього сто примірників замість триста, як було три роки тому.

 

Учасники презентації


© Олег Будзей


Дивіться також:

Категорія: Культура | Додав: OlegB (18.11.2015) | Автор: Олег Будзей
Переглядів: 583 | Коментарі: 1 | Теги: пісня, Неля Лещинська, поезія, Ліра | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
0
1 KamPod   (18.11.2015 22:18) [Материал]
Приємно, що Кам'янеччина настільки музична і стільки авторів доклались до творів що стали піснями. Особливо приємно було почути про те що в збірку ввійшли покладені на музику твори Олега Будзея, автора цієї публікації і Віталія Горбуленка. Ще раз дивуюсь вашою багатогранністю.

Имя *:
Email:
Код *:
Категорії розділу
Кам'янецький календар [366]
Села від А до Я [1]
Історія [54]
Культура [38]
Персоналії [86]
Релігія [11]
Суспільство [21]
Різне [23]
Пошук
Свіжина
Дуже цікаво розповідає про вулицю Зантус

Доброго дня,
хто може показати на

Скажите пожайлуста а где хранится виньет


да... мне бы такая штуенция не помешала


Пошук
Статистика
Rated by ORS3
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz