Пт, 29.03.2024, 09:58
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Знахідки О.Будзея
Форма входу
Логін:
Пароль:
Оголошення сайту

За останній місяць, нових оголошень не опубліковано
_________________

Усі оголошення >>

Погода

Головна » 2012 » Март » 27 » Хто знає де? - Обговорення правил
20:47
Хто знає де? - Обговорення правил

Так як форум ми нещодавно видалили з сайту, то пропоную в Блозі обговорювати ваші пропозиції щодо вікторини знавців Кам'янця "Хто знає де?".

Пишіть ваші ідеї і пропозиції

Прийняті поправки до правил:

1. Правило добового "тайм-аута" -  відповіді до доданих фотографій не оцінюються протягом 24 годин після їх додавання. Далі, якщо фотографія додана давно, то якщо ви дали до неї відповідь можете очікувати її оцінку і раніше доби. - поправка втратила актуальність з введенням модерації коментарів

2. Бонусні бали. Передбачаються можливість надання додаткових балів у таких випадках: 
а). Навідне пояснення. Пояснення, що стало навідним для правильної відповіді +0,5балів
в). Вагоме доповнення. Подано пояснення, що розкриває з іншого боку місцезнаходження об’єкту або цікаву інформацію про обєкт +0,5 балів. 

Користувачі самі можуть клопотати за надання бонусів по уточненню чи наводці своїх чи чужих коментарів. - поправка втратила актуальність з введенням поправки на складність

3. Відстрочення коментарів. У зв'язку з запуском модерації коментарів, відповіді до кожної нової доданої фотографії будуть збиратись протягом кількох днів і цей час вони будуть невидимі нікому крім адміністраторів - поправка діє

На данний момент термін закриття коментрарів складає 7 днів. поправка - термін збільшено і він наразі нефіксований: на початку сезону - більший, в середині і кінці сезону зменшується до 10-14 днів - діє.

4. Оцінка відповідей

варіант 1 - після того як оговорений термін пройде усі коментарі будуть відкриті і усі хто відповів будуть мати певний бал -  усі правильні відповіді по 1 балу - цей варіант діяв у першому сезоні

варіант 2 - виходячи з загальної суми балів за фото, наприклад відповідь на кожне завдання оцінюється 10-ма балами. Якщо на нього відповіло 10 людей - кожен отримує по 1 балу, 5 людей - по 2 бала, 1 людина - значить завдання було дійсно складне і та людина отримає усі 10 балів. Таким чином буде градація нагород з врахуванням складності завдання.

Діє варіант з поправкою на складність. При цьому:
"дуже складне" завдання - лише 1 відповідь - за фото зараховується +1 бал
"складне" завдання - 2 відповіді - за правильну відповідь зараховується обом по +0,5 балів
"загальної складності" - 3, 4 або 5 відповідей - за правильну відповідь додатково нічого не передбачено.
"легке" завдання - понад 5 відповідей - за правильну відповідь користувач отримує +0,5 бала

5. Система попереджень
Суть полягає у тому що узагальнена згідно п.1.3. діючих правил відповідь, якщо вона надана учасником перший раз в сезоні, зараховується як надана точно, але учасник що її надав попереджується з посиланням на правила де написано що так відповідати не можна.
Після надання попередження усі інші відповіді учасника на протязі сезону з таким самим порушенням зараховуватись не будуть.
Список учасників які отримали попередження буде публікуватись у проміжних підсумках з вказівкою номеру фотки де перше порушення відбулось.

- у пятому сезоні так і не запрацювала, хоча була схвалена.
- до цих пір (10 сезон) толком не зрозумілі принципи попереджень

6. Інформаційний супровід фото з закритими коментарями. При додаванні фотографій буде одразу залишатись повідомлення "Відповідь залишили: ..." і по мірі надходження варіантів буде редагуватись це перше повідомлення, а не писатись наступні. 

Буде вказуватись термін до якого коментарі до фото точно будуть закриті для користувачів. - перестало діяти з введенням можливості редагувати свої коментарі і відповідно бачити їх

7. Критерії визначення переможця
7.1. Для основної сітки
1. Кількість балів з врахуванням складності фотографій
2. Кількість розгаданих фотографій не залежно від складності (при однаковій кількості балів)
3. Відсоток вгадувань - тільки для сезонів де додають фотографії усі учасники і конкретного організатора немає
4. Кількість розгаданих фото більшої складності

7.2. Для Ліги Чемпіонів
1. Якісний показник
2. Кількісний показник

Категорія: Обговорення правил | Переглядів: 2084 | Додав: KamPod | Теги: вікторина, Хто знає де? | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 931 2 3 ... 10 11 »
0
93 KamPod   (14.03.2017 19:13) [Материал]
У зв'язку з ситуацією з відповіддями дебютантів вікторини (див. ТУТ) пропоную повернутись до питання поблажок для новачків і сформулювати приблизно такий пункт правил.

Програма лояльності.
В зв'язку з розширенням доступності вікторини і можливістю включитись в неї одразу, для новачків* передбачено поблажки при наданні перших відповідей. Їх перші коментарі** можуть бути зараховані, навіть, якщо вони узагальнені, або не повністю відповідають вимогам. Такі поблажки для одного й того ж учасника не можуть повторюватись.

* Новачками вважаються люди, які вперше приймають участь у вікторині. Зазвичай це користувачі, які нещодавно зареєструвались або гості, але обов'язкова вимога - їхні ніки ще ніразу не приймали участь у розгадуванні до поточного сезону.

0
92 KamPod   (03.11.2014 21:40) [Материал]
Сьогодні було проведено опитування кількох учасників вікторини "Хто знає де?". Питання було поставлено приблизно так:
Скільки фотографій із категорій "дуже складні" (1 відповідь) і "непідйомні" (0 відповідей) допустимо для вікторини?
Результати:
Shevchuk - 15%
Leonsem777 - до 20%
Znania - 20%
Dimboy - 20%
RD - 10%
Мою позицію ви теж знаєте я її часто озвучував. Як бачите думки майже одностайні - таких фотографій не має бути в межах 20%.

Цей результат я розцінюю не лише як загальну цифру "складняків" у
вікторині, а й як показник по кожному, хто додає фотографії, щоб не було
перекосу в той чи інший бік.
Виходячи з цього як ведучий вікторини я приймаю процедурне рішення:
Обмеження додавання "дуже складних" фотографій від одного учасника доки їх частка в загальній структурі доданих ним фото не опуститься нижче 30%
Чому 30% - тому що складність я оцінюю теж суб'єктивно, тому даю певний
зазор у 10% від оптимуму. Якщо в когось є якісь думки з цього приводу
висловлюйте, буду вдячний

87 KamPod   (25.11.2013 02:13) [Материал]
Цей пункт якось не прижився у нас у шостому сезоні який вів Дмитро Бойко і в сьомому не застосовувався. Тому його прибрав з сторінки правил
Цитата
Увага! З шостого сезону введена "система попереджень" - узагальнена згідно п.1.3. діючих правил відповідь, якщо вона надана учасником перший раз в сезоні, зараховується як надана точно, але учасник що її надав попереджується з посиланням на правила де написано що так відповідати не можна. Після надання попередження усі інші відповіді учасника на протязі сезону з таким самим порушенням зараховуватись не будуть. Список учасників які отримали попередження буде публікуватись у проміжних підсумках з вказівкою номеру фотки де перше порушення відбулось.

85 Ecojama   (25.11.2013 00:06) [Материал]
В мене таке запитання: яка саме географія загаданих фотографій? Це виключно Кам'янець чи включаючи передмістя? Просто зустрічав тут декілька фото об'єктів, що адміністративно не належать до нашого міста. Не думайте що я дуже прискіпливий, просто це доволі важливо коли ведеш пошук bear

86 KamPod   (25.11.2013 01:15) [Материал]
Це питання вже піднімалось і є актуальним до цих пір. Але по черзі.
- в останньому сезоні на скільки знаю усі об'єкти були в межах міста.
- раніше і справді бували інголи фото з передмість які безпосередньо примикають до міста, але коли їх додавав я то зазвичай підписував що фото "з застереженням", як наприклад ТУТ.
Взагалі, я не маю остаточної думки чи дозволяти фото з примикаючих передмість чи ні. Наразі планую залишити все як є, тобто якщо фото буде з передмістя то буде підпис "з застереженням". Але звісно краще буде почути думку учасників з цього приводу. Що думаєте Ви?

88 Ecojama   (25.11.2013 22:31) [Материал]
Ну ось візьмемо фото № 17 з останнього сезону тиць. Погоджуюсь, що той факт що Адамс адміністративно відноситься вже до села Жовтневе є маловідомим, все таки консервний завод і Кам'янець для більшості речі споріднені  :) Але це вносить певну плутанину і розмазує район пошуку, слід тримати на замітці "Кам'янки", "Довжки" і так далі)) Ось хоча би нерозгадане фото 22 тиць. Хто зна, може воно також "біжить по лезу бритви" grin

89 KamPod   (25.11.2013 22:45) [Материал]
Слушні аргументи в коментарі cool .

То які будуть пропозиції? (питання до всіх)

90 KamPod   (25.11.2013 22:54) [Материал]
А з приводу фото 22, то в принципі ніхто не заважає у коментарі до неї напряму про це запитати. Думаю автору буде не важко відповісти не розкривши карти, от все стане і ясно.
До речі колись ми вже практикували у коментарях задавати запитання автору фото щоб наблизитись до розгадки. От наприклад ТУТ, хоча по тій фотці були підняті свої запитання - з приводу об'єктів в приміщеннях і на закритих територіях. Теж доречі докінця не вирішене запитання.

91 lapa   (25.11.2013 23:00) [Материал]
Але я запитувала чи то в камянці (фото 22)  й автор ствердив, що - так?! . Хоча шось схоже на ферми і примушує сумніватись...

84 KamPod   (29.10.2013 02:27) [Материал]
В звязку з збільшенням кількості суперечливих моментів, вирішив трохи систематизувати правила і принципи проводження нашої вікторини. Проект "Пам'ятки для учасників" планується зробити доступним для скачування з головної сторінки ХЗД, але поки що він сирий і потребує обговорення. Прохання висловлювати свої думки. Буду радий будь-якій пораді чи зауваженню до написаного. Текст пам'ятки ТУТ

1-5 6-10 11-15 ... 46-50 51-51
Имя *:
Email:
Код *:
Категорії розділу
Обговорення правил [4]
Обговорення подій [8]
Пошук
Свіжина
Дуже цікаво розповідає про вулицю Зантус

Доброго дня,
хто може показати на

Скажите пожайлуста а где хранится виньет


да... мне бы такая штуенция не помешала


Пошук
Архів записів
Статистика
Rated by ORS3
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz