Вт, 02.07.2024, 01:15
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Знахідки О.Будзея
Форма входу
Оголошення сайту

За останній місяць, нових оголошень не опубліковано
_________________

Усі оголошення >>

Погода

Головна » 2011 » Октябрь » 4 » Убивство на Терра Героїці 2011
21:43
Убивство на Терра Героїці 2011

Нещасний випадок на фестивалі Земля героїв у Кам'янець-Подільському


У Кам'янці-Подільському на фестивалі Земля героїв реконструктора вбили пострілом з мушкета

Згідно з повідомленням, вбивство сталося 2 жовтня, в неділю, близько 13:00 в Кам'янець-Подільському на березі річки Смотрич в ході проведення фестивалю «Кам'янець - земля героїв», який проходив з 30 вересня по 2 жовтня.

Учасники фестивалю відтворювали маневри піхотної тактики ведення боїв, характерною для 17-го століття.
Під час показових виступів, що проходили в рамках Кам'янець-Подільського фестивалю «Земля героїв», при перезарядці саморобного макета яничарського рушниці зразка тієї епохи, яка не є вогнепальною зброєю, не дістав шомпол для пресування пороху і вистрілив реконструктори з Москви шомполом в голову, в результаті чого він помер

Росіянин Сергій Удод розповідав друзям, що кожен раз, коли перевтілювався в реконструктора, він отримував великий заряд адреналіну. Саме тому він приїхав з Росії в Кам'янець-Подільський на фестиваль «Земля героїв», щоб постріляти з старовинної зброї і поринути в часи середньовіччя.

Під час вправ з муштри і стрільби, яку демонструвала збірна команда Росії, стався нещасний випадок. У реконструктора потрапив шомпол, який його товариш забув витягнути з мушкета. Дерев'яний стрижень потрапив туристу в голову.

«Перед початком виступів, всі реконструктори чистили зброю і, мабуть, один забув витягти шомпол. За статутом вони всі повинні були стріляти холостими вгору. Чому ж тоді один з військових стріляв у людей? Якби він вистрілив у повітря, трагедії можна було уникнути», - розповів турист з Хмельницького Денис Шашенок.

«Швидка», що приїхала на місце події, забрала пораненого в реанімаційне відділення Кам'янець-Подільської міської лікарні, де він і помер.

3 жовтня представники місцевої влади та правоохоронці скликали прес-конференцію на якій повідомили, що трагедія є стовідсотковим нещасним випадком.

Людина, який вистрілив одному в голову в скоєному зізнався. Проти нього порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 119 КК (вбивство з необережності).

Взято з сайту http://potusim.org/

Турецька зброя XVII ст.




Переглядів: 594 | Додав: KamPod | Теги: XVII ст., мушкет, Фестиваль, Terra Heroica, Терра Героика, Терра Героїка, Земля героїв, нещасний випадок, свято, реконструктор
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Свіжина
Дуже цікаво розповідає про вулицю Зантус

Доброго дня,
хто може показати на

Скажите пожайлуста а где хранится виньет


да... мне бы такая штуенция не помешала


Статистика
Rated by ORS3
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz