Пт, 19.04.2024, 19:38
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Знахідки О.Будзея
Форма входу
Логін:
Пароль:
Оголошення сайту

За останній місяць, нових оголошень не опубліковано
_________________

Усі оголошення >>

Погода

Головна » 2011 » Ноябрь » 15 » Ісус і Бог (з обговорення статті "Чотири символи на церкві св.Миколая")
02:06
Ісус і Бог (з обговорення статті "Чотири символи на церкві св.Миколая")

Обговорення статті про чотири символи на церкві св.Миколая дало відгалуження у питанні "хто є Ісус". Після коментаря 55 питання стало досить нагальним і я його вирішив винести на загальне обговорення поза статтею і заодно перевірити такий інструмент як "Блог"

Отже у коментарях і у спілкуванні з деякими людьми після цього я помітив три течії щодо того, які побутують думки у взаємозвязку категорій Ісус - Бог

І. Погляд православної церкви що Ісус є образом, втіленням живого Бога. Тобто Ісус є Бог

ІІ. Бог - отець, Ісус - син, тобто Бог > Ісус

ІІІ. Бог і Ісус рівноправні і рівносильні, тобто Бог = Ісус

Просимо вибачення за відхилення від загальної краєзнавчої тематики, але раз вже спір розпалився навколо цієї теми то чому б не поспілкуватись

  

  

 

 

  

 

 

Категорія: Обговорення подій | Переглядів: 2513 | Додав: KamPod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 701 2 3 ... 6 7 »
0
69 escorts Paris   (01.03.2013 01:48) [Материал]
Ive been meaning to read this and just never received a chance. Its an issue that Im extremely interested in, I just started reading and Im glad I did. Youre a excellent blogger, one of the ideal that Ive seen. This blog surely has some info on subject that I just wasnt aware of. Thanks for bringing this things to light.

70 KamPod   (01.03.2013 21:11) [Материал]
Дякую на доброму слові. Радий що вам сподобалось обговорення

68 KamPod   (17.12.2011 22:38) [Материал]
Ну я так зрозумів що простіше сказати що ти погоджуєшся.

67 KamPod   (17.12.2011 22:37) [Материал]
Я мав мову з свідками, але не бачу потреби цитувати Біблію з цього приводу, так як мені здається це зовсім не впливає на наш діалог.
У Біблії є чіткі звинувачення їх і наводили свідки при повторному запитанні. Мене це вдовільнило, але може я чогось не розумію що я мав почути відн них по твоєму?

65 leonc   (11.12.2011 01:58) [Материал]
Quote (KamPod)
ну не те щоб гріхом було те що з'їв, а те що порушив заборону Бога

...поєднався з гріхом, дослідно отримав знання про відмінність між добром і злом, яке є порушенням волі Божої. Так?

Quote (KamPod)
Адам з гріхом втратив (загубив) дарунок Бога - вічне життя

Ну згубив, так і згубив - помер та й годі. Але причому тут тоді всі інші? І взагалі - «Бог є Бог не мертвих, а живих» (Марка 12:27) і «Бог створив людину для нетління і зробив її образом вічного буття Свого» (Премудрости Соломона 2:23). Чи не вказує це на те, що в такому трактуванні як у свідків, Адам мав би померти, але все інші то мають жити вічно! Чи може всетаки давай розглянемо гріх як акт відпадіння від Бога, акт пошкодження зв’язку між людською природою та природою Бога, акт внесення зміни в людську природу (спотворення природи)? Тоді будуть більш зрозумілими слова Бога «бо в той день, коли ти з’їси від нього, смертю помреш» (Буття 2:17). То не була смерть фізична (Адам по тому ще довго жив і народив багато синів та дочок), але то була душевна смерть, що вразила її (душу) негайно після порушення заповіді.Тоді людина втратила Святого Духа, що жив у ній і був ніби душею всього єства людського, і людина була віддана власному єству, зараженому гріхом і такому, що вступило у зв’язок з єством демонів. Якщо розглянути гріх з цієї позиції, то маємо, що Адам передав нащадкам вже ушкоджену гріхом природу, яку Христос і прийшов вилікувати та відновити зруйнований зв’язок між природою людини та природою Бога (Бог Слово з’єднав із Собою все людське єство, враховуючи розум, душу, волю). Але в такому випадку Христос не міг бути тільки людиною, адже людині то не підсилу - «Людина ніколи не викупить брата свого, не дасть Богові викупу за нього» (Псалми 49:8) - а підсилу то лише Богові і «спасе їх Господь Бог їхній у той день, як овець, народ Свій» (Захарія 9:16). Доречі порівняй з словами апостола - «очiкуючи блаженного уповання i явлення слави великого Бога i Спасителя нашого Iсуса Христа, Який дав Себе за нас, щоб визволити нас вiд усякого беззаконня i очистити Собi людей обраних, ревних до добрих дiл» (Титу 2:13-14).

Quote (KamPod)
він дійсно був воскреслий у якомусь там 191.. році

В якому конкретно? Де ця дата написана в Біблії? Якщо я не помиляюсь, то про це є лише одна фраза Христа - «істинно кажу тобі: сьогодні ж будеш зі Мною в раю» (Луки 23:43).

Quote (KamPod)
останнім його вчинком було каяття, а значить йому простились гріхи і він дійсно був воскреслий …... до вічного небесного життя у Царстві

Тобто для того, щоб воскреснути до небесного життя (читай для входження в число 144 тисячі) необхідно просто покаятись? Так у чому проблема? Чому свідки стверджують що я, наприклад, так само як і ти, та й кожен із читаючих даний коментар, не може покаятись до небесного життя? З іншого боку, Христос сказав що розбійник буде з ним в раю. За вченням свідків рай буде виключно на землі. А значить розбійник, якщо він уже воскрес, живе на землі у раю і гуляє з Христом за руку.... хм.... а бачив вже їх хтось тут серед нас?

64 Кларіса   (09.12.2011 15:23) [Материал]
Я не вмію багато говорити.. влаштовувати дискусії...чесно скажу,шо навіть і не все з вище написано прочитала...Просто виділила для себе кілька фраз..тверджень,з якими я погоджуюсь....чи не погоджуюсь..
По -перше, Бог = Ісус, думаю,навряд чи церква порівнює їх ..Як у свідків..чи ше когось,незнаю...і не думаю що хочу знати..
По-друге,не погоджуюсь,що ікона це просте зображення святого ,є дуже багато випадків,коли люди приклонившись до ікони - зцілювались...від простого фото чи зображення...навряд чи таке сталось..
І по- третє,не треба сперечатися,шось доказувати..як відчуваєш серцем,так роби..)І коли маєш віру у Бога, треба істинно їй слідувати.
Ну якось так...може дуже жіночі думки..але других немає...Може трошки не в тему..вибачте,просто такі думки виникли ) smile

66 leonc   (11.12.2011 13:51) [Материал]
Прошу пробачення, якщо видасться, що я до всіх слів і тверджень придираюсь. Абсолютно не хочу цього робити. Але... дозвольте мені прокоментувати і це повідомлення....

Quote (Кларіса)
чесно скажу,шо навіть і не все з вище написано прочитала...Просто виділила для себе кілька фраз..тверджень,з якими я погоджуюсь....чи не погоджуюсь..

Нажаль мені теж деколи важко читати чиїсь коментарі та розбиратись в чиїхось твердженнях. І, впринципі, то є абсолютно нормально. З іншого боку, завжди можна повернутись до питання, яке свого часу було пропущене, невірно зрозуміте чи взагалі не зрозуміте. Тим паче, якщо тверджень багато, то при першому читанні людина (на прикладі мене) завжди звертає увагу на те, що її саме більше цікавить, а вже потім, можливо, повертається до всього іншого. А погоджуватись чи не погоджуватись із чиїмись твердженнями - то є справа кожного із нас (ніхто нікого ні до чого не примушує).

Quote (Кларіса)
По -перше, Бог = Ісус, думаю,навряд чи церква порівнює їх ..

Нікео-Константинопольский символ віри, що являє собою догмат про Пресвяту Трійцю, займає центральне місце і є основою християнського віровчення. У ньому говориться що Христос Єдинородний, від Отця народжений, Єдиносущний з Отцем, є Світло від Світла та Бог Істинний від Бога Істинного, а Дух святий, що від Отця сходить, з Отцем і Сином рівнопоклоняємий і рівнославимий (рекомендую почитати «Вірую. Віра освічених людей.»). Символ віри не є спроба порівняння Сина з Отцем та Святим Духом, а короткий і точний виклад усіх істин християнської віри.

Quote (Кларіса)
По-друге,не погоджуюсь,що ікона це просте зображення святого ,є дуже багато випадків,коли люди приклонившись до ікони - зцілювались...від простого фото чи зображення...навряд чи таке сталось..

Погоджуюсь. Згадаймо розповідь про купину неопалиму Вихід 3:1-5 і вдумаємось в слова Бога «не підходь сюди; зніми взуття твогo з ніг твоїх, тому що місце, на якому ти стоїш, тo земля свята» (п’ятий вірш). Якщо земля в даному випадку свята, то чому ж не може бути святою ікона, адже ж Бог всюдисущий?
Стосовно сцілення, то тут також можна пригадати не лише ікони, а і мощі святих. А якщо ж глянути у Біблію, то знайдемо випадки, коли люди зцілювалися від мощей святих (4 книга Царств 13:20-21), від їхньої одежі (Дії 19:11-12) та ба навіть від їхньої тіні (Дії 5:15). Все це є проявом благодаті Бога і ми, своїм обмеженим розумом зрозуміти та пояснити це не можемо.

Quote (Кларіса)
І по- третє,не треба сперечатися,шось доказувати..як відчуваєш серцем,так роби..)І коли маєш віру у Бога, треба істинно їй слідувати.

З одного боку погоджуюсь. З іншого ж боку - віра наша не має бути сліпою. Ми маємо посягати істину та перебувати в ній. Стосовно ж «сперечатися та доказувати» - абсолютно підтримую. Сперечатись не варто. Але нажаль є багато послідовників та служителів сатани, котрі виконують головну його задачу - збивають людей із істинного шляху до Бога. Одним із таких служителів був Чарльз Тейз Рассел, окультист, масон 33 ступеня, засновник організації, яка з 1931 року іменує себе «Свідки Єгови». Тому, якщо людина хоче розібратися, потрібно їй подати правдиву інформацію щоб вона змогла для себе зробити правильний вибір. Подача ж краще всього засвоюється у формі діалогу. Діалог деколи переростає в дискусію і так далі.

Quote (Кларіса)
може дуже жіночі думки..але других немає...

Дуже добре і чітко висловлена думка. Гарно дякую за коментар.

Ще раз хочу попросити пробачення за жорсткі висловлювання, придирки та нападки з мого боку. Всі вони не мають ніякого особистого підґрунтя і виникають виключно лише через моє невміння вести мирні дискусії. Вибачте мене.

1-5 6-10 11-15 ... 26-30 31-33
Имя *:
Email:
Код *:
Категорії розділу
Обговорення правил [4]
Обговорення подій [8]
Пошук
Свіжина
Дуже цікаво розповідає про вулицю Зантус

Доброго дня,
хто може показати на

Скажите пожайлуста а где хранится виньет


да... мне бы такая штуенция не помешала


Пошук
Архів записів
Статистика
Rated by ORS3
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz