Ср, 24.04.2024, 13:01
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » Статті » Знахідки О.Будзея » Культура

Будзей О. Жили у кімнаті журналіст і гуморист
Віталій Горбуленко

Упродовж п’яти років майбутній журналіст газети «Подолянин» Віталій Горбуленко та капітан популярної кам’янецької команди КВН «Наш Формат» Володимир Черняк, навчаючись на природничому факультеті Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, проживали в одній кімнаті гуртожитку. Повезло обом. Перший здобув безцінний матеріал для своєї третьої книжки в новому форматі: цього разу нарису. Перед тим Віталій видав збірку віршів «Широкий світ» (2010) і пригодницьку повість «У пошуках невідомого» (2011). А засновник і капітан «Нашого Формату» в особі свого довголітнього сусіда по кімнаті здобув майбутнього автора книжки про себе та очолювану ним команду.

Книжку про КВН-щиків названо невибагливо просто (без жодних прибамбасів, характерних для цієї гри), але досить точно: «Кам’янецька історія веселих та кмітливих». Авторові в написанні нарису допомогло не тільки те, що його сусідом був веселий і невгамовний Володимир Черняк (родом із села Авратин Волочиського району), але й те, що 2008 року, навчаючись на другому курсі, Віталій зробив перший самостійний крок до опанування професії журналіста: він заснував газету природничого факультету «Фарватер», редактором якої був упродовж чотирьох років. Оскільки «Фарватер» відстежував усю Чернякову діяльність у сфері гумору, тож чимало матеріалів зі шпальт цієї газети перекочувало на сторінки книжки.

Володимир Черняк
 Виданий нарис складається з передмови автора та десяти коротких розділів: від «Все почалося зі скаженого гуртожитку» до «Як гумор стає професією». В останньому з них автор зазначає: «На початку 2014 року український народ пережив трагічні події, тож було не до жартів. Але з весни кам’янецькі гумористи знову почали смішити свою публіку».  І далі: «На цьому ми зупиняємо свою розповідь. Але історія «Нашого Формату» продовжується, і можна бути впевненим: вона матиме ще багато славних сторінок».

Оскільки в останніх розділах Віталій цитує матеріали «Подолянина», то очевидно, що на шпальтах цієї приватної газети, найпопулярнішої на Кам’янеччині, тепер накопичується матеріал для майбутньої книжки про подальшу долю «форматівців» і їхнього капітана. Що ж до виданої книжки, то вона має 50 сторінок та невелику вклейку — 8-сторінковий блок кольорових фотографій 2008—2014 років.

Автор вважає, що видана ним «книжка призначена не тільки для друзів і шанувальників команди, які з цікавістю відновлюватимуть у пам’яті події, пов’язані зі знайомими людьми», але буде корисною всім, хто розпочинає гумористичну діяльність, адже на прикладі «Нашого Формату» зможе побачити, «з якими проблемами може зіткнутися команда під час своєї творчої діяльності та як досягається серйозний успіх». А про рівень кам’янецьких гумористів засвідчує, зокрема, те, що трійці «форматівців» (Володимирові Черняку, Павлові Мельничуку, Артемові Мартиросяну) на шоу «Розсміши коміка» вдалося змусити одночасно зайтися сміхом Володимира Зеленського та Євгена Кошового та тим самим виграти аж 50 тисяч гривень! Тож наклад виданої книжки — 200 примірників — відповідає, очевидно, потребам в ознайомленні з шестирічним досвідом злетів і падінь Володимира Черняка та його однодумців із кам’янецького гумористичного цеху.

Автор: Олег Будзей



Дивіться також:

Категорія: Культура | Додав: OlegB (03.06.2014)
Переглядів: 707 | Коментарі: 1 | Теги: Горбуленко, Наш Формат, Будзей, КВК, журналіст, Черяк | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 KamPod   (03.06.2014 19:10) [Материал]
Хороший мікс вийшов з такого сусідства. Це ж треба щоб так доля звела людей які шукали своє самовираження і свій шлях у майбутнє в словесному жанрі

Имя *:
Email:
Код *:
Категорії розділу
Кам'янецький календар [366]
Села від А до Я [1]
Історія [54]
Культура [38]
Персоналії [86]
Релігія [11]
Суспільство [21]
Різне [23]
Пошук
Свіжина
Дуже цікаво розповідає про вулицю Зантус

Доброго дня,
хто може показати на

Скажите пожайлуста а где хранится виньет


да... мне бы такая штуенция не помешала


Пошук
Статистика
Rated by ORS3
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz